Homokszűrős vízforgató berendezések

Leírás

Összetett /szivattyú, előszűrő, szűrőtartály, váltószelep/, aknába telepítendő gépek. Szűrőanyag homok. Magasabb igények esetén. Telepítésük külön aknát igényel, üzembeállításukhoz szakember szükséges.

Előnye: Teljesen elrejthető (aknát kell építeni), nagy szűrőfelület a homok miatt. Akár automatizálható is, esetleg hőcserélővel, vegyszeradgolóval egybeépíthető.

Homokszűrős vízforgató Típusok, Árak. Klikk IDE!

Működése: A homokszűrőt mindenképpen zárt helyen, célszerűen a medence mellett egy aknában kell elhelyezni a medence padlószintje alá min. 25cm-rel a vízráfolyás elérése érdekében.

A homokszűrő a legjobb megoldás a medencevíz mechanikus tisztítására. Lehetőség szerint középen elválasztott tartályt válasszunk a későbbi homokcsere megkönnyítése érdekében. A homokszűrő-tartály tárolja a szűrőhomokot, amin keresztül áramlik a tisztítandó víz. A szennyeződéseket a homok felfogja és már a tiszta víz kerül vissza a medencébe.

Futárszolgálattal is házhozszállítható termék!

Klikk ide főhonlapunkhoz!

Egy idő után a homok telítődik (ezt egy a tartályon lévő nyomásmérő jelzi), ilyenkor visszamosatást kell alkalmazni. Ebben az esetben a víz visszafele áramlik, a homok fellazul, és a szennyeződések távoznak a csatornába (csatorna híján a kertben szétlocsolható). Pár perc után a szűrőhomok kitisztul és újra (ezt a nyomásmérőn látható érték csökkenése is jelzi) üzemkész állapotban van a homokszűrő. A szűrőhomokot 2-3 évente érdemes cserélni.

Kültéri medencék esetében szükség szerint, de általában hetente, beltéri meden-cék esetében két -háromhetente ajánlatos visszamosatni a tartály szűrőközegét.

A medencéhez tartozó elektromos berendezések csak maximum 30 mA-es életvédelmi relével ellátott hálózatról üzemeltetők! Az életvédelmi relé működőképességét évente szakemberrel ellenőriztessük!


Információkérés E-mailben >>

Továbbiak:


új szerver