MedenceFűtés

Leírás

medencefutes 1. Medencefűtés elektromos energiával. Beépítést nem igénylő, mobil kivitel /BB/, vagy az aknába beépíthető fűtőegységgel. Hőmérsékletszabályozás, széles teljesítménytartomány, függetlenség a külső hatásoktól. Szükséges gépészet: elektromos fűtőpatron, elektromos vezérlés.

Medencefűtés lehetőségei röviden: Klikk IDE!

Klikk ide főhonlapunkhoz!

Előnye: A legkisebb beruházási költség.

Ha a medencéje már készen van, de nincs még benne medencefűtés, ajánljuk az általunk gyártott és forgalmazott Mobil medencefűtés lehetőségét. Önnek csak a medence szélére kell tennie a készüléket és feszültség alá kell helyeznie. A medencefűtés innentől kezdve méri a medencevíz hőmérsékletét és csak akkor avatkozik be ha a víz hőmérséklete a beállított értéknél alacsonyabb. Medencéje építésével egyidőben a fűtőpatron az aknába építhető be. A beruházási költség ekkor a legkisebb, az üzemeltetési költség a mai árakon viszont a legmagasabb.

2. Medencefűtés gáz- /vagy egyéb/ kazánról. Közepes beruházási és üzemeltetési költség. Meglévő kazán esetén ajánlott. Szükséges gépészet: Melegvizes hőcserélő, elektromos vezérlés.

Előnye: Korlátlan teljesítmény, hőmérsékletszabályozás. Külső hatásoktól független megoldás.

Abban az esetben jó megoldás ez az Ön számára, ha a medence közelében helyezkedik el a kazán. A medence-kazán kapcsolat egy pár csővezeték /3/4”/ és egy pár elektromos vezeték kiépítését jelenti, amelyeken a fűtővíz áramlik, ill. a fűtést megindító parancs érkezik. Az aknába egy hőcserélőt kell beépíteni egy elektromos vezérlőegységgel. Ez a rendszer bármikor igénybevethető fűtési lehetőséget jelent az Ön számára kedvező beruházási és üzemeltetési költségek mellett.

medencefutes 3. Medencefűtés levegős hőszivattyúval. Magas beruházási költség, közepes üzemeltetési költség. Külső hatásoktól mérsékelten független. Szükséges gépészet: Hőszivattyús egység.

Ha ezt a fűtési módot választja, akkor Ön egy környezet- és pénztárcakímélő megoldás mellett dönt. A gépészeti berendezés /hőszivattyú/ az akna mellett helyezendő el. A rendszer hőcserélőt tartalmaz, amelyen a vízforgató áramoltatja át a medence vizét. A hőszivattyú a környező levegő hőenergiáját használja fel, ezért hatásfoka függ annak hőmérsékletétől. Jelentősebb beruházási költség mellett csekélyebb üzemeltetési költségre lehet számítani.

4. Medencefűtés napkollektorral. Magas beruházási, alacsony üzemeltetési költség. Külső hatásoktól mérsékelten független. Szükséges berendezés: napkollektorok, elektromos vezérlés hőmérsékletszabályozással.

Előny: alacsony üzemeltetési költség.

Ha Ön napkollektoros medencefűtést használ, tavasz idején, mikor a napsütés még nem igazán melegítené fel a medencevizet, de a napkollektorok már működnek, az idény Önnek már elkezdődhet. Ugyanez igaz a nyár végi, ősz eleji fürdőzésekre is. A kollektor viszonylag kevés napsütéssel a medence vizét már használható hőmérsékletűre tudja fűteni. Kül – és beltéri medencéknél egyaránt alkalmazható. Solar technológiával akár a kert zuhanyunk vizét is felmelegíthetjük.

Medencefűtés lehetséges még különböző medencetakarók, szolártakarók segítségével is.

medencefutes – Párátlanítók. A beltéri medencék szükséges és fontos kiegészítő gépészeti berendezése. Csökkenti a párolgás miatti hőveszteséget, óvja az épületszerkezetet.


Információkérés E-mailben >>

Továbbiak: