Medence Fólia Cseréje

Leírás

Medence fóliázás:

A medencefólia mára az egész világon elterjedt és kedvelt burkolási forma. A fólia sokkal komfortosabb és esztétikusabb, mint az elavult, drága csempeburkolat. A medencefólia legnagyobb előnye, hogy könnyű tisztán tartani, cseréje egyszerű, így költséghatékony megoldást jelent a medencetulajdonosnak.

A téli hónapok kivételével (márciustól októberig) lehet medencét fóliázni, illetve cserélni, ugyanis 10-15°C-ban már végezhető a munka. A medence fóliázását és annak cseréjét mindenképpen szakemberre kell bízni.

A medence fólia cseréje

Fémfalú medence fóliázása

A fémfalú medence egyik nagy előnye, hogy a medence élettartama egyszerűen megkétszerezhető, ugyanis az elhasználódott, elöregedett fóliát könnyen ki lehet cserélni, továbbá egyedi méretre és formára lehet szabni. A fémfalú medence bélésfóliáját 0,8 mm – es egyszínű vagy mintás fóliából tudjuk készíteni. Kizárólag kör (4 m – es átmérőtől 8 m – es átmérőig) vagy szabályos ovális formában.

Az AKRIL lakk bevonatos bélésfólia, a medence tisztántartásában jelent nagy segítséget, ugyanis könnyebb róla eltüntetni a szennyeződéseket és nehezebben telepszik meg rajta a vízkő és az alga.

Ha jó szakemberhez fordul aki megfelelő összetételű fóliával dogozik, akkor (átlagos használat és időjárás esetén) a fóliacsere után még legalább 12-17 évet használhatja medencéjét.

Betonmedence fóliázása

A betonmedence fóliája 0,8 mm vagy 1,5 mm vastagságú, különböző mintában és színben (10-15 féle) létezik. Mérete és formája a megrendelő elképzelése alapján alakítható. Hosszú élettartamú (15-20 év), ami újrafóliázással megkétszerezhető. Felújítása és javítása egyszerű.

Első lépésként a szakemberek 3 mm vastag Geotextilt helyeznek a függőleges és a vízszintes felületekre, majd 5cm széles fóliabádogot tesznek a peremre, ehhez hegesztik a fóliát. A betonmedencékhez nem előregyártott fóliákat használnak, hanem a helyszínen szabják formára és méretre. A fokozottan csúszós felületekre és a lépcsőkre csúszásmentes fólia kerül. Miután kész a bélelés, a medencébe 5-10 cm vizet töltenek a szakemberek, és kisimítják a medence alján lévő fóliát. Utolsó lépésként kivágják a faláttöréseket (befúvók, padlóösszefolyó, lámpák, ellenáramoltató, nyakzuhany, szkimmer stb.).


Információkérés E-mailben >>

Továbbiak:


új szerver